MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji...
fot. Srdjanns74/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Łagodzą objawy przeziębienia i grypy

Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji obecnych w popularnej aspirynie i lekach przeciwgrypowych. Owoce te działają napotnie, dzięki czemu spożywanie surowych lub suszonych malin może w naturalny sposób obniżać gorączkę. Natomiast duża zawartość witaminy C sprawia, że regularne sięganie po maliny wzmacnia układ immunologiczny i zmniejsza podatność organizmu na infekcje.

Zobacz również

Dzień Dziecka 2024 w Żaganiu! Kolorowa chmura proszków holi nad żagańskim parkiem!

Dzień Dziecka 2024 w Żaganiu! Kolorowa chmura proszków holi nad żagańskim parkiem!

Rajdowe MŚ. Ogier liderem na Sardynii, Kajetanowicz czwarty w WRC2

Rajdowe MŚ. Ogier liderem na Sardynii, Kajetanowicz czwarty w WRC2

Polecamy

Lidzbark Warmiński zyskał ciepło z odnawialnych źródeł energii

Lidzbark Warmiński zyskał ciepło z odnawialnych źródeł energii

Przygotuj się na EURO. Czy Polscy piłkarze zwiększą swoją wartość?

Przygotuj się na EURO. Czy Polscy piłkarze zwiększą swoją wartość?

Pech polskich drwali w Mediolanie. Zadecydował... mały palec

Pech polskich drwali w Mediolanie. Zadecydował... mały palec