MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Odszedł znany dziennikarz. Miał tylko 51 lat

NOWE
Odszedł znany dziennikarz. Miał tylko 51 lat

Bazaar Rozmaitości w M1. Odkryj unikatowe skarby!

NOWE
Bazaar Rozmaitości w M1. Odkryj unikatowe skarby!

Polecamy

Zaniżone oceny, nietrwały tusz. Nauczyciel o wpadkach podczas wypełniania świadectw

Zaniżone oceny, nietrwały tusz. Nauczyciel o wpadkach podczas wypełniania świadectw

Nie uwierzysz, ile czasu trwa najdłuższy lot świata. Nie każdy by wytrzymał

Nie uwierzysz, ile czasu trwa najdłuższy lot świata. Nie każdy by wytrzymał

Nowacka zapewnia: nową podstawę poznamy do końca miesiąca

Nowacka zapewnia: nową podstawę poznamy do końca miesiąca