MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kasza gryczana palona ma bardzo charakterystyczny smak,...
fot. pixabay.com

Popularna kasza obniża poziom cholesterolu i nadciśnienie. Jest źródłem magnezu. Jednak nie każdy powinien ją jeść

Kasza gryczana to naturalny prebiotyk

Kasza gryczana palona ma bardzo charakterystyczny smak, przez co zyskuje amatorów lub przeciwników. Zawartość składników odżywczych w niej zawarta, w porównaniu do innych produktów zbożowych jest wysoka, ale niższa jeśli porównamy ją do kaszy gryczanej niepalonej (białej). Nie sposób nie wspomnieć o prebiotycznym działaniu kaszy gryczanej. Wpływa ona na wzrost ilości bakterii kwasu mlekowego w przewodzie pokarmowym badanych szczurów, w porównaniu do standardowej diety.

Zobacz również

Ranny rowerzysta stracił przytomność. Potrzebował eskorty do szpitala w Gdańsku

NOWE
Ranny rowerzysta stracił przytomność. Potrzebował eskorty do szpitala w Gdańsku

Potańcówka w Sandomierzu z zespołem Winyl Band

NOWE
Potańcówka w Sandomierzu z zespołem Winyl Band

Polecamy

Ostrzeżenie IMGW przed burzami

Ostrzeżenie IMGW przed burzami

Tygodniowy przegląd prasy w Ełku, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Ełku, (12.05-18.05.2024)

Noc Muzeów w Olsztynie! Program

Noc Muzeów w Olsztynie! Program